Як готується паштет з курячої печінки з апельсиновим желе?
>Паштет приготований за цим рецептом на смак виходить дивовижно ніжним і дуже смачним, залитим апельсиновим желе, яке взагалі-то можна замінити іншим желе у відповідності з вашими смаками - брусничним, гранатовим, желе з журавлини або іншим. Список складових для приготування: для паштету - 450 грамів курячої печінки, одна невелика головка ріпчастої цибулі, 125 грамів вершкового масла, половина чайної ложки солі, чотири столові ложки бренді або коньяку, чверть чайної ложки сушеного чебрецю і за невеликий щіпці меленого мускатного горіха і чорного меленого перцю; для апельсинового желе - 150 мл свіжого апельсинового соку, половинка чайної ложки цукру і одна чайна ложка желатину. Невелика кількість вершкового масла (10-15 грам) потрібно розтопити в сковороді і обсмажити на ньому (буквально протягом хвилини-двох) дрібно нарізану ріпчасту цибулину, а потім і промиту і обсушену курячу печінку, посипати сіллю, перцем, а також мускатним горіхом і чебрецем і тушкувати на досить великому вогні п'ять-сім хвилин. Після долити в сковороду бренді і згасити ще пів хвилинки. Готову масу трохи остудити і перемолоти блендером, додавши вершкове масло, перекласти паштет форми і прибрати на 6 годин в холодильник. Желатин замочити в соку апельсина і залишити, а хвилин через 10-15 нагріти до розчинення (до кипіння не доводити), додати цукор і розмішати. Остиглим апельсиновим желе залити поверхню паштету і тримати в холодильнику, поки желе не застигне.