Яловичина, яка готується за цим рецептом, виходить дуже ароматною, ніжною та м'якою, з незвичайним своєрідним смаком. Ідеальним гарніром до такого ароматного кокосовому м'яса може стати варений рис, ну а в якості соусу цілком може бути використана рідина, яка залишиться після приготування говядины.Кстати, кокосове молоко в запропонованому рецепті замінити, на жаль, нічим не вийде, ну а знайти цей інгредієнт цілком можна в супермаркетах або магазинах.
Список інгредієнтів, які вам потрібні для того, щоб приготувати таку страву: ну власне м'ясо, приблизно половина кілограма яловичини, а ще 400 мл кокосового молока, 100 г ріпчастої цибулі, а крім цього одна чайна ложка подрібненого імбиру, половинка чайної ложки куркуми, половина невеликого перчика чилі, чорний мелений перець, сіль, кунжут і рослинне масло.
Яловичину потрібно порізати невеликими скибочками, ріпчасту цибулю нарізати тоненькими півкільцями, половинку перчика чилі нарізати подрібніше. В невеликій кількості розігрітого заздалегідь рослинного масла обсмажувати спочатку цибулю, а потім додати до нього м'ясо і тушкувати на помірному вогні приблизно 40-45 хвилин, при цьому закривши кришкою. Після полити м'ясо і цибулю кокосовим молоком, а після всипати і всі зазначені в рецепті приправи і спеції - чилі, куркума, імбир, перець і сіль, все ретельно перемішати і продовжувати тушкувати ще хвилин 10 або 15, а потім прибрати з вогню. При подачі м'ясо слід щедро посипати кунжутом.
|