Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується французький цибульний пиріг «Писсаладьер»?
З пирогом доведеться трохи повозитися, точніше - не з пирогом, а з дріжджовим тестом з якого робиться основа для пирога. Але результат вартий витраченого часу - пиріг цей не схожий ні на один з цибулевих пирогів. Що знадобиться для приготування 300 грам борошна 5 грам швидких дріжджів 150 мл теплої води 300 грам цибулі 300 грам помідор 200 грам маслин без кісточки 200 грам слабосоленої сьомги Один стебло цибулі-порею Рослинна олія Сіль, чорний мелений перець, чебрець - все за смаком Приготування Борошно просіяти, додати сіль і дріжджі, влити теплу воду, половину рослинного масла і замісити тісто. Накрити і залишити на годину для підйому. Поки тісто підходить готуємо начинку для пирога. Ріжемо цибулю півкільцями, цибулю-порей - тонкими кільцями. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, спочатку обсмажуємо до м'якості цибулю, потім додаємо цибулю-порей. Готуємо ще п'ять хвилин. Додаємо дрібно нарізані помідори (з них потрібно буде зняти шкірку) і чебрець. Солимо, перчимо, тушкуємо овочі приблизно півгодини під кришкою і п'ять хвилин без кришки. Тісто розкачуємо під розміром форми (з урахуванням бортів), викладаємо у форму, робимо бортики. Рівномірно розподіляємо начинку, зверху кладемо скибочки сьомги і маслини і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг півгодини. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |