Главная » Статьи » Рецепти

Як готується французький цибульний пиріг «Писсаладьер»?
З пирогом доведеться трохи повозитися, точніше - не з пирогом, а з дріжджовим тестом з якого робиться основа для пирога. Але результат вартий витраченого часу - пиріг цей не схожий ні на один з цибулевих пирогів.
Що знадобиться для приготування

300 грам борошна
5 грам швидких дріжджів
150 мл теплої води
300 грам цибулі
300 грам помідор
200 грам маслин без кісточки
200 грам слабосоленої сьомги
Один стебло цибулі-порею
Рослинна олія
Сіль, чорний мелений перець, чебрець - все за смаком

Приготування

Борошно просіяти, додати сіль і дріжджі, влити теплу воду, половину рослинного масла і замісити тісто. Накрити і залишити на годину для підйому.
Поки тісто підходить готуємо начинку для пирога. Ріжемо цибулю півкільцями, цибулю-порей - тонкими кільцями. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, спочатку обсмажуємо до м'якості цибулю, потім додаємо цибулю-порей. Готуємо ще п'ять хвилин. Додаємо дрібно нарізані помідори (з них потрібно буде зняти шкірку) і чебрець. Солимо, перчимо, тушкуємо овочі приблизно півгодини під кришкою і п'ять хвилин без кришки.
Тісто розкачуємо під розміром форми (з урахуванням бортів), викладаємо у форму, робимо бортики. Рівномірно розподіляємо начинку, зверху кладемо скибочки сьомги і маслини і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг півгодини.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, пиріг
Як варити холодець з яловичини?
Салати з креветками
Як готуються манно-вівсяні млинці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: