Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується фокачча з пряними травами?
Фокачча - смачна паляничка з різними добавками. Є рецепти фокаччі з картоплею і баклажанами, помідорами, цибулею і шавлією. А є й зовсім прості варіанти, коли коржик посипається ароматними травами і поливається оливковою олією. Що знадобиться для приготування 350 грам борошна 9 грам сухих дріжджів (один пакетик) 250 мл теплої води Чайна ложка солі Половина чайної ложки цукру Дві столові ложки оливкової олії для тесту Дві столові ложки оливкової олії для змащування фокаччі Прованські трави Приготування Воду злегка підігрійте до теплого стану. Залийте теплою водою дріжджі, додайте цукор і розмішайте. Залиште на кілька хвилин, щоб піднялася шапочка піни і тоді додайте просіяне борошно, сіль і дві столові ложки оливкової олії. Вимішуйте тісто хвилин десять, поки воно не стане м'яким і однорідним, і не перестане прилипати до рук. Перекладіть його в змащену маслом посуд, накрийте і залиште для підйому на годину. Після цього ще раз добре вимісити. Змастіть маслом деко, розподіліть на ньому коржі. Можна обробити тісто на столі і потім перекласти на деко, або відразу ж зробити коржі на деко. З цієї кількості тесту виходить чотири коржі. У кожній хлібині зробіть пальцями поглиблення, рясно змастіть верх маслом і посипати сухими травами. Залиште на півгодини піднятися і потім випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до легкого підрум'янення. Час випікання 20 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |