Главная » Статьи » Рецепти

Як зварити абрикосовий "мед"
>Абрикоси - чудовий фрукт, популярний у будь-якому вигляді - свіжий, варений, сушений. Давно відомо смачне варення з половинок абрикосів. Витративши трохи більше часу, можна приготувати на основі вже готового варення абрикосовий "мед". Ароматний "медок" стане відмінним топпінгом для морозива та десертів.Необхідні продукти. Розрахунок: на 1 кг абрикосів без кісточок взяти 1 кг цукрового піску і склянку кип'яченої води.
Процес приготування. Спочатку готується варення в місткості з товстим дном. Зробити сироп: закип'ятити воду, порціями досипаючи цукор, постійно перемішуючи дерев'яною ложкою до повного розчинення. У гарячий сироп викладати абрикоси, обережно розмішати. Довести до кипіння. Збавивши вогонь до мінімуму, кип'ятити 5 хвилин, безперервно помішуючи. Відставити посуд, витримувати не менше 5 годин. Знову нагріти, варити 10 хвилин, знову прибрати з вогню. Після 5-7 годинної перерви варити 15 хвилин. Якщо плоди повністю м'які, розварилися, то в гарячому вигляді протерти варення через сито. Проціджену частина ще раз прогріти, не забуваючи про перемішування. Залишок на ситі густу масу можна використовувати для пирога.
Категория: Рецепти |
| Теги: варення, вигляді
Фініковий кекс
Яловичина тушкована по-провансальски
Як спекти сирно-шоколадний пиріг?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: