Відразу ж слід зазначити, що така випічка розрахована в першу чергу на любителя, адже вже і по назві страви, і за його складом можна судити про те, що смак приготованого за пропонованим рецептом печива буде вельми оригінальний і пікантний - вийде швидше не солодка випічка, а незвичайна закуска або цікава випічка до чаю. Але для тих, хто любить все незвичайне, цей рецепт як раз чудово підійде! Приготувати пропоноване в цьому рецепті печиво з імбиром і чилі можна буде за наявності таких складових: 130 грамів пшеничного борошна, одна чайна ложка розпушувача, одне куряче яйце, один стакан коричневого цукру, близько 60 грамів вершкового масла, дві чайних ложки меленого сухого імбиру, по одній щіпці меленого перцю чилі і морської солі, а також жменю цукатів з імбиру (можна також додатково взяти трохи апельсинових і лимонних цукатів).
Половину всього вказаної кількості коричневого цукру слід розтерти з 50 г м'якого вершкового масла і збити до однорідності в блендері, після чого додати до одержаної суміші яйце, а також мелений сухий імбир і знову злегка збити. Далі в чашу блендера до всьому іншому додати половину борошна, дрібку солі і розпушувач і ретельно перемішати, а вже перемішану і збиту масу всипають решту борошна і цукати з імбиру, замісити однорідне еластичне тісто, з якого необхідно сформувати невеликі коржі-печива. Заготовки для печива потрібно викласти на застелений пергаментів деко і випікати близько 15 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовий печі. Залишилися пів склянки коричневого цукру і перцю чилі приготувати своєрідну карамель - просто прогріти все це в каструльці з товстим дном до того моменту, коли цукор розтопиться і карамелізується, ну і потім полити отриманою сумішшю ще гарячою імбирне печиво.