Далеко не бюджетний салат, простий у приготуванні, але витратний в плані дорожнечі продуктів. Дуже смачний і напевно підійде для любителів морепродуктів і риби. Отже, ось що потрібно закупити для приготування салату "Морська перлина": чотири яйця курячі і одне перепелине, баночка червоної ікри, пів кіло кальмар і велика пачечка крабових паличок або м'яса крабів. Ще знадобиться майонез, сіль. Прикраса - на вибір.
Як готується: насамперед потрібно відварити яйця і кальмари. Яйця варимо круто, тобто не менше п'ятнадцяти хвилин, а кальмари (в окремій ємності природно) рівно три хвилини в киплячій воді тримаємо. Якщо тримати їх довше - гумовими стануть, але особисто на мій смак "гумові" навіть смачніше.
Кальмари остуджуємо і ріжемо соломкою, яйця курячі натираємо на тертку, але нам потрібні тільки білки, а жовтки можна залишити для приготування будь-якого іншого салату. Змішуємо ікру, білки, кальмари і додаємо нарізані крабові палички, додаємо майонез, перемішуємо, в салатницю викладаємо гіркою і на маківку гори кладемо очищене перепелине яйце.
Приємного!
|