Такі незвичайні пікантні полуовощные котлетки виходять дивно соковитими і приємними на смак, з трохи солодкуватим незвичайним присмаком із-за використовуваних яблук. При цьому і саме приготування таких котлет не зовсім звичайне - їх слід не смажити, а запікати в духовці, хоча при бажанні котлети можна готувати і на сковорідці всім звичним і традиційним способом. Список складових, які вам потрібні для того, щоб приготувати такий оригінальний варіант котлет: 700 г м'ясного фаршу (бажано використовувати фарш асорті свинячий і яловичий, але можна і просто свинячий), два крупненьких яблука кисло-солодких сортів, один великий червоний болгарський перець, одна середня ріпчаста цибулина, одна столова ложка картопляного крохмалю, дві столові ложки сухого молока, а також спеції - сіль, мелений чорний перець і паприка, сушений базилік, розмарин, ну а також зелені оливки для начинки котлет (можна і без них).
Приготування котлет дуже простий і не займе багато часу. Для початку потрібно підготувати овочі і фрукти - вимити і очистити від насіння і плодоніжки перець, почистити цибулину і видалити серединки у яблук (очищати від шкірки яблука не потрібно). М'ясний фарш необхідно буде знову пропустити через м'ясорубку, але вже з додаванням цибулі, перцю, яблук, ну а до отриманої маси слід додати також спеції (перець, сіль і ароматні травички) і ретельно перемішати і навіть злегка збити фарш, після чого поставити хвилин на 30-40 в холодильник. Потім вологими руками формувати з фаршу середнього розміру котлетки, причому всередину кожної з них покласти по одній зеленій оливці (до речі, замість оливок можна покласти у котлетки шматочки твердого сиру або взагалі готувати їх без начинки). Підготовлені котлети викласти у термостійку форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, а після того, як котлетки підрум'яняться, влити у форму приблизно півсклянки води і готувати ще 10-15 хвилин.
|