Сказати, що запропонований в цьому рецепті салатик є просто незвичайним - це значить нічого не сказати, так як і поєднання продуктів в даному блюді, і заправка оригінальна салатику, і його справді непередаваний і неповторний смак навряд чи можна з чим-небудь порівняти, так як салат виходить прямо-таки екзотичним, правда при всьому цьому ще й досить багатим всілякими вітамінами, яких так не вистачає нам у весняний період. А для приготування такого незвичайного оригінального вітамінного салату потрібні такі інгредієнти (у розрахунку на дві порції): 75 грамів салату Айсберг, 25 грамів рукколи, 50 грамів будь-якого за вашим вибором м'якого сиру, один середній апельсин, щедра жменя мигдалю, один зубчик часнику, одна столова ложка ананасового соку, одна столова ложка апельсинового соку і одна столова ложка лимонного соку, одна чайна ложка натурального меду, одна столова ложка оливкової олії, мелений чорний перець і сіль.
Для початку необхідно підготувати заправку для салату змішавши для цього в невеликій глибокої мисочці по одній столовій ложці апельсинового, ананасового і лимонного соків (переважніше саме свіжовичавлені соки - так звані фреші) з оливковою олією, рідким натуральним медом і подрібненим або пропущеним через прес часником. У суміш додати трохи солі і перцю і злегка все це збити. Далі слід трохи обсмажити на сухій сковороді мигдаль (протягом буквально п'яти хвилин) і подрібнити його в досить велику крихту. Апельсин розділити на окремі часточки і очистити від насіння і плівок-перегородок. Після на плоске блюдо викласти листя салату, рукколу, підготовлені часточки апельсина, м'який сир розділений на невеликі шматочки (можна просто поламати руками) і подрібнені горішки, а потім все це щедро полити заправкою.