Необхідні інгредієнти: десять яєчних білків, цукровий пісок два з половиною склянки,
Для начинки: три чверті склянки цукрової пудри, третину склянки ванільного порошку, два з половиною склянки вершків.
Збиваємо яєчні білки до утворення міцної піни, поступово додаємо один стакан цукру. Після того як ми збили все це, білки збиваємо з цукром і викладаємо ложкою на підготовлений металевий лист, який ми перед цим покрили папером. Бажано все це робити з допомогою кондитерського мішечка
Випікаємо меренги в розігрітій духовці при температурі 110-120 градусів протягом 25-30 хвилин. Знімаємо з листа готові меренги разом з папером. Якщо папір не відстає, кладемо меренги на вологі серветки, після цього вона повинна легко відстати. Проколюємо охолоджені меренги і наповнюємо збитими вершками. Посипаємо зверху цукровою пудрою з ванільним цукром. Готові меренги подаємо до чаю або гарячого шоколаду. Приємного апетиту.