Главная » Статьи » Рецепти

Яке печиво спекти до Різдва?
Рецептів різдвяного печива дуже багато і вибирати є з чого. І все ж для різноманітності пропоную ще один рецепт, це печиво дуже популярний в Німеччині. Готувати його зручно і просто, багато часу випічка не займає.
Що знадобиться для приготування
300 грам борошна
Одне яйце
200 грам кокосової стружки
200 грам абрикосового джему
200 грам волоських горіхів
125 мл вершків (будь-якої жирності)
125 + 200 грам вершкового масла
60 + 150 грам цукру
Три пакетики ванільного цукру
Щіпка солі
Половина чайної ложки розпушувача
Чорний і білий шоколад для прикраси (не обов'язково)
Приготування

125 грам масла ріжемо шматочками. Змішуємо з просіяним борошном, розтираємо в крихту. Додаємо 60 грам цукру, щіпку солі, розпушувач і пакетик ванільного цукру. Робимо поглиблення, вливаємо дві столові ложки холодної води і одне яйце (збити віночком). Швидко замішуємо гладке однорідне тісто і прибираємо його на півгодини в холодильник.

Горіхи підсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Нагріваємо вершки, додаємо 150 грам цукру і 200 грам масла, подрібнені горіхи, два пакетики ванільного цукру, кокосову стружку. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо з вогню й даємо охолонути.

На пекарської папері розкачати тісто за розміром дека. Перекласти на деко. Змастити верх повидлом або джемом, на нього розкласти горіхово-кокосову масу. Випікати при температурі 160 - 170 градусів приблизно сорок хвилин. Готового дати печінкою охолонути хвилин двадцять, обрізати краю, а корж розрізати на квадрати. Потім кожен квадрат розрізати по діагоналі на трикутники і прикрасити розтопленим шоколадом.
Категория: Рецепти |
| Теги: ванільного, цукру
Закуски на святковий стіл
Як приготувати салат з шинкою і авокадо?
Салат на швидку руку "Рандеву"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: