Главная » Статьи » Рецепти |
Яке печиво спекти до Різдва?
Рецептів різдвяного печива дуже багато і вибирати є з чого. І все ж для різноманітності пропоную ще один рецепт, це печиво дуже популярний в Німеччині. Готувати його зручно і просто, багато часу випічка не займає. Що знадобиться для приготування 300 грам борошна Одне яйце 200 грам кокосової стружки 200 грам абрикосового джему 200 грам волоських горіхів 125 мл вершків (будь-якої жирності) 125 + 200 грам вершкового масла 60 + 150 грам цукру Три пакетики ванільного цукру Щіпка солі Половина чайної ложки розпушувача Чорний і білий шоколад для прикраси (не обов'язково) Приготування 125 грам масла ріжемо шматочками. Змішуємо з просіяним борошном, розтираємо в крихту. Додаємо 60 грам цукру, щіпку солі, розпушувач і пакетик ванільного цукру. Робимо поглиблення, вливаємо дві столові ложки холодної води і одне яйце (збити віночком). Швидко замішуємо гладке однорідне тісто і прибираємо його на півгодини в холодильник. Горіхи підсушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Нагріваємо вершки, додаємо 150 грам цукру і 200 грам масла, подрібнені горіхи, два пакетики ванільного цукру, кокосову стружку. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо з вогню й даємо охолонути. На пекарської папері розкачати тісто за розміром дека. Перекласти на деко. Змастити верх повидлом або джемом, на нього розкласти горіхово-кокосову масу. Випікати при температурі 160 - 170 градусів приблизно сорок хвилин. Готового дати печінкою охолонути хвилин двадцять, обрізати краю, а корж розрізати на квадрати. Потім кожен квадрат розрізати по діагоналі на трикутники і прикрасити розтопленим шоколадом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |