Як зробити рулет зі скумбрії з беконом і розмарином?
Такий незвичайний за своїм складом і оригінальним поєднанням смаків, але разом з цим надзвичайно корисний і смачний рибний рулетик, який прекрасною підійде в якості чудової святкової закуски або основного обідньої страви. На вигляд такі рулетики з скумбрії і бекону виходять дуже цікавими, ну а аромат у страви завдяки використанню розмарину просто неповторний! Список продуктів, які вам знадобляться для приготування страви: дві скумбрії середніх розмірів, сік одного лимона або лайма, одна чайна ложечка соєвого соусу, приблизно п'ять столових ложок оливкової олії, кілька гілочок розмарину, чотири довгі смужки бекону, а також сіль і мелений чорний перець, ну і будь-яка зелень за смаком для приготування соусу.
Рибу все ще в замороженому вигляді слід обробити на філе - тобто відрізати голови, видалити нутрощі і акуратно розрізати уздовж навпіл. відокремивши при цьому хребет (хвіст скумбрії не відрізати). Підготовлене таким чином філе скумбрії необхідно посипати сіллю і перцем, потім полити соєвим соусом, посипати подрібненим розмарином і щедро скропити лимонним або лаймовим соком. Далі кожне філе потрібно накрити смужкою бекону і скрутити у вигляді рулетиків, які потрібно викласти на деко або у форму, полити оливковою олією і рештою соком лимона і запікати в гарячій духовці протягом півгодини. Подавати такі рулетики слід з приготовленим соусом або подрібненої зелені і масла, а також з овочами.