"Пиріг-ягідка" так і називається через використання у ньому переважно ягідної начинки. При чому, можна брати будь-які, як свіжі, так і заморожені ягоди. З тим же успіхом можна взяти і фрукти. Головне, треба враховувати природну кисловатость начинки, щоб варіювати кількість цукру.Необхідні продукти. Тісто: 2 склянки борошна, 250 гр попередньо замороженого маргарину, 1 яйце, 3 ст л цукру, 1/2 чай л солі, 2-5 ст л холодної води. Начинка: 500 г будь-яких ягід або фруктів без кісточок, 0.5-1 склянку цукру, 1-3 ст л крохмалю залежно від соковитості начинки. Приготування. Маргарин потерти на крупній тертці, добре перемішати з борошном, з вже доданої сіллю і цукром. Вбити яйце, додавати воду в міру необхідності для замісу досить еластичного тіста. Перекласти у форму і розрівняти руками, зробивши бортики. Наколоти часто виделкою. Поставити на 10 хвилин в нагріту до 200 С духовку. Дістати тестову основу, присипати крохмалем. Викласти ягоди, рівномірно засипати цукром і крохмалем. Піч 15 хвилин, перевіривши перед витягуванням готовність тіста.
|