Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити мариновані кабачки без стерилізації?
Щоб кабачки вийшли твердими, хрусткими, їх, як і огірочки, перед консервуванням покладіть на кілька годин в холодну воду. Вибирайте молоденькі кабачки з тонкою шкіркою і без насіння.
Що знадобиться для приготування (на 3-х літрову банку)

Кабачки
Три - чотири зубчики часнику
Парасольки кропу
Два лаврових листочка
Чорний перець горошок
Листя хрону

Маринад

Вода
Три столових ложки кам'яної (великої) солі з невеликою гіркою
Три столові ложки цукру (з невеликою гіркою)
Шість столових ложок оцту (9%)

Приготування

Кабачки покладіть на кілька годин в холодну воду. Потім наріжте кружечками довільної товщини.
На дно 3-х літрової банки покласти кріп, лавровий лист, перець-горошок, листя хрону, часник. Заповніть банку нарізаними кабачками.
Закип'ятіть воду, залийте окропом кабачки до самого верху. Накрийте і залиште на 15 хвилин. Потім цю воду злийте (користуйтеся кришкою з дірочками - дуже зручно) в іншу каструлю, покладіть по три столові ложки солі і цукру, закип'ятити і цим розсолом залийте кабачки. Прямо в банку влийте шість столових ложок укусу, відразу ж загорніть кришкою (кришку обов'язково прокип'ятіть), переверніть і залиште до повного охолодження.
Зберігати мариновані кабачки краще в прохолодному місці (в підвалі або на балконі).
За таким же рецептом можна робити і мариновані огірочки.
Категория: Рецепти |
| Теги: воду, кабачки
Осетрина, запечена шматком
Як приготувати запіканку з куркою і гарбузом?
Як спекти сирні палички?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: