Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити мариновані кабачки без стерилізації?
Щоб кабачки вийшли твердими, хрусткими, їх, як і огірочки, перед консервуванням покладіть на кілька годин в холодну воду. Вибирайте молоденькі кабачки з тонкою шкіркою і без насіння. Що знадобиться для приготування (на 3-х літрову банку) Кабачки Три - чотири зубчики часнику Парасольки кропу Два лаврових листочка Чорний перець горошок Листя хрону Маринад Вода Три столових ложки кам'яної (великої) солі з невеликою гіркою Три столові ложки цукру (з невеликою гіркою) Шість столових ложок оцту (9%) Приготування Кабачки покладіть на кілька годин в холодну воду. Потім наріжте кружечками довільної товщини. На дно 3-х літрової банки покласти кріп, лавровий лист, перець-горошок, листя хрону, часник. Заповніть банку нарізаними кабачками. Закип'ятіть воду, залийте окропом кабачки до самого верху. Накрийте і залиште на 15 хвилин. Потім цю воду злийте (користуйтеся кришкою з дірочками - дуже зручно) в іншу каструлю, покладіть по три столові ложки солі і цукру, закип'ятити і цим розсолом залийте кабачки. Прямо в банку влийте шість столових ложок укусу, відразу ж загорніть кришкою (кришку обов'язково прокип'ятіть), переверніть і залиште до повного охолодження. Зберігати мариновані кабачки краще в прохолодному місці (в підвалі або на балконі). За таким же рецептом можна робити і мариновані огірочки. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |