Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити курагу в домашніх умовах?
Курага, що відноситься до сухофруктам, це висушені плоди абрикосів. Крім того, що продукт цей дуже і дуже смачний і використовується для приготування багатьох солодких страв, курага також є цінним харчовим продуктом. Основна цінність кураги полягає в тому, що в цих сухофруктах містяться у великій кількості такі корисні й необхідні для людського організму мінеральні речовини, як калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, а також пектини. Для того, щоб в домашніх умовах зробити курагу, необхідні ретельно відібрані плоди абрикоса - якісні і повністю стиглі, красиві. Збирати з дерева ці плоди також потрібно дуже акуратно і вручну, струшувати з дерева їх не можна. Добре вимиті плоди розрізають уздовж борозенки і виймають кісточки, а краї абрикоса зрушують назад. Потім плоди без кісточок варять, але не довше 5 хвилин, щоб збереглися корисні речовини, і дають стекти рідини, після чого потрібно стиснути плід так, щоб краї надрізу і м'якоть всередині склеїлися між собою. Далі абрикоси сушать на відкритому повітрі або спеціальних пристроях. Також треба стежити, щоб нижні шари плодів не потемніли. Іноді для того, щоб абрикоси мали кращий вигляд і не потемніли, їх обкурюють сіркою. В залежності від погодних умов сушіння абрикос може триває від 6 днів і до двох тижнів, дуже важливим для кураги фактором є наявність яскравого сонця, саме тому курага, яку привозять з південних районів така смачна. На ніч і в похмуру погоду плоди переносять в добре провітрюване приміщення. Також зрідка абрикоси підсушують в духовій печі - близько 8-10 годин при температурі 65 градусів. Для того, щоб отримати один кілограм кураги, знадобиться 3-4 кілограми свіжих абрикосів. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |