Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити картопляні пончики?
Якщо від вечері чи сніданку залишилося трохи вареної картоплі, її можна прилаштувати в пончики. За смаком вони виходять, як картопляні пиріжки. Що знадобиться для приготування 200 грам вареної картоплі 200 грам борошна Десять грам свіжих дріжджів Половина склянки теплої води (можна молока або картопляного відвару) Сіль за смаком, улюблені спеції Рослинне масло для смаження Приготування Дріжджі розтерти з сіллю і щіпкою цукру. Залити теплою водою або молоком, залишити хвилин на п'ятнадцять. Картоплю натерти на дрібній тертці. Коли на поверхні з'являться бульбашки, додати картоплю, борошно і спеції і замісити м'яке тісто. Перекласти його у змащену маслом каструлю, поставити в тепле місце і дати підійти. За часом це займе близько години, тісто має збільшитися в два рази-три. Місіть тісто не потрібно. Тісто розкачати в пласт в палець завтовшки, вирізати склянкою коржики і відразу ж обсмажувати на сковорідці в рослинному маслі на середньому вогні. З цієї порції продуктів вийде приблизно 20 невеликих пончиків. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |