Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити баклажани в медовому маринаді?
Ніжна і смачна закуска з невеликим вмістом оцту. Тому її можна пропонувати дітям і тим, хто в силу різних причин не вживає маринади з оцтом.
Що знадобиться для приготування
Три середніх баклажана
Три морквини
Три цибулини
Пучок свіжого кропу (або петрушки)
Кілька часточок часнику (за смаком)
Шість помідор (соковитих, якщо м'ясисті - більше)
Дві столові ложки яблучного оцту (5-6%)
Столова ложка меду
Мелений перець і сіль - за смаком
Рослинна олія

Приготування

зробити цю закуску і на зиму, але потрібно зберігати в холодильнику або льосі.

Баклажани миємо й ріжемо кружечками, але не дуже тонко. Пересипаємо в миску, солимо, трохи змащуємо маслом. Викладаємо на застелений пергаментом деко, ставимо в гарячу духовку. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо і даємо охолонути.

Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо разом на середньому вогні в рослинній олії. За смаком солимо і перчимо.
Зелень і часник дрібно рубаємо.

Помідори тремо на тертці. Додаємо ложку меду, виливаємо в каструлю, солимо за смаком і додаємо оцет. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння.

Поки готується маринад, заповнюємо банки. На дно кладемо шар моркви з цибулею, потім баклажани, на них - зелень з часником. Так заповнюємо до верху.

Заливаємо маринадом так, щоб він заповнив всі порожнечі в банку і покрив всі овочі. Закриваємо кришкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник. Баклажани будуть готові через добу.
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, солимо
Як приготувати картопляні котлети з соусом?
Смачне тісто для піци (рецепт для хлібопічки)
Як готується салат з куркою і яєчними млинцями?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: