Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити баклажани в медовому маринаді?
Ніжна і смачна закуска з невеликим вмістом оцту. Тому її можна пропонувати дітям і тим, хто в силу різних причин не вживає маринади з оцтом. Що знадобиться для приготування Три середніх баклажана Три морквини Три цибулини Пучок свіжого кропу (або петрушки) Кілька часточок часнику (за смаком) Шість помідор (соковитих, якщо м'ясисті - більше) Дві столові ложки яблучного оцту (5-6%) Столова ложка меду Мелений перець і сіль - за смаком Рослинна олія Приготування зробити цю закуску і на зиму, але потрібно зберігати в холодильнику або льосі. Баклажани миємо й ріжемо кружечками, але не дуже тонко. Пересипаємо в миску, солимо, трохи змащуємо маслом. Викладаємо на застелений пергаментом деко, ставимо в гарячу духовку. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо і даємо охолонути. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо разом на середньому вогні в рослинній олії. За смаком солимо і перчимо. Зелень і часник дрібно рубаємо. Помідори тремо на тертці. Додаємо ложку меду, виливаємо в каструлю, солимо за смаком і додаємо оцет. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Поки готується маринад, заповнюємо банки. На дно кладемо шар моркви з цибулею, потім баклажани, на них - зелень з часником. Так заповнюємо до верху. Заливаємо маринадом так, щоб він заповнив всі порожнечі в банку і покрив всі овочі. Закриваємо кришкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник. Баклажани будуть готові через добу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |