Главная » Статьи » Рецепти

Як зробити баклажани, квашені з зеленню?
Квашені баклажани відмінно доповнять будь-яке м'ясне блюдо, з них вийде смачний салатик до відвареної картопельки, ну і самі по собі вони дуже смачні. Ось рецепт:
Що знадобиться для приготування
Кілограм баклажанів
200 грам моркви
150 грамів цибулі
Зелень селери
По пучку зелені кропу і петрушки
Головка часнику
Один невеликий пекучий перчик
Рослинна олія
Сіль за смаком

Приготування

Баклажани миємо, відрізуємо плодоніжки. Збоку робимо поздовжній надріз (прорізаємо баклажан по всій довжині) глибиною 3-4 див.
Опускаємо баклажани в киплячу воду, варимо на середньому вогні десять хвилин. Потім перекладаємо в посуд з холодною водою, витримуємо півгодини. Дістаємо, кладемо в друшляк, злегка віджимаємо руками і даємо стекти рідини.
Зелень миємо, дрібно рубаємо часник і перчик ріжемо кружечками, перемішуємо з зеленню.
Морквину тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо в олії до м'якості спочатку цибулю, потім моркву. Солимо за смаком. Масла повинно бути багато, щоб овочі не вийшли сухими. Змішуємо із зеленню і часником.
Фаршируємо підготовленою сумішшю баклажани, кладемо в каструльку впритул один до іншого. Зверху накриваємо перевернутою тарілкою і ставимо гніт. Залишаємо при кімнатній температурі. Через 3-4 дні баклажани готові. Ставимо їх у прохолодне місце.
Вибирайте баклажани середньої величини і бажано однакового розміру - вони рівномірніше і швидше заквасятся.
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, зеленню
Салат з печінкою тріски
Печиво із злаків
Цитрусові вафлі з шоколадним соусом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: