Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити баклажани, квашені з зеленню?
Квашені баклажани відмінно доповнять будь-яке м'ясне блюдо, з них вийде смачний салатик до відвареної картопельки, ну і самі по собі вони дуже смачні. Ось рецепт: Що знадобиться для приготування Кілограм баклажанів 200 грам моркви 150 грамів цибулі Зелень селери По пучку зелені кропу і петрушки Головка часнику Один невеликий пекучий перчик Рослинна олія Сіль за смаком Приготування Баклажани миємо, відрізуємо плодоніжки. Збоку робимо поздовжній надріз (прорізаємо баклажан по всій довжині) глибиною 3-4 див. Опускаємо баклажани в киплячу воду, варимо на середньому вогні десять хвилин. Потім перекладаємо в посуд з холодною водою, витримуємо півгодини. Дістаємо, кладемо в друшляк, злегка віджимаємо руками і даємо стекти рідини. Зелень миємо, дрібно рубаємо часник і перчик ріжемо кружечками, перемішуємо з зеленню. Морквину тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо в олії до м'якості спочатку цибулю, потім моркву. Солимо за смаком. Масла повинно бути багато, щоб овочі не вийшли сухими. Змішуємо із зеленню і часником. Фаршируємо підготовленою сумішшю баклажани, кладемо в каструльку впритул один до іншого. Зверху накриваємо перевернутою тарілкою і ставимо гніт. Залишаємо при кімнатній температурі. Через 3-4 дні баклажани готові. Ставимо їх у прохолодне місце. Вибирайте баклажани середньої величини і бажано однакового розміру - вони рівномірніше і швидше заквасятся. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |