Главная » Статьи » Рецепти

Як запекти картоплю?
Дуже незвичайний спосіб запікання картоплі зустрівся мені на просторах інтернету. Перед приготуванням картоплю рекомендується на годину покласти в морозилку. Під час запікання така попередня підготовка дає зверху рум'яну хрустку скоринку, а всередині - м'яке, ніжне пюре.
Що знадобиться для приготування
Картоплю (скільки поміститься на деко)
Сіль, чорний мелений перець
Спеції і приправи за смаком
Рослинна олія
Ріпчасту цибулю (за бажанням, цей інгредієнт не обов'язковий)
Приготування

Картоплю чистимо, миємо, великий розрізаємо навпіл. Є два варіанти приготування. Картоплю кладуть у киплячу воду, вариться п'ять - сім хвилин. вода зливається, картоплі даємо охолонути і робимо надрізи. Посипаємо сіллю, перцем, спеціями. Викладаємо на деко, щільно затягуємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку на годину - півтора. За другим варіантом картоплю на деко укладається в сирому вигляді, теж робляться надрізи, посипається спеціями, сіллю, закривається плівкою і забирається в морозилку.

Через годину - півтора дістаємо форму, наливаємо на нього масло (щоб був шар приблизно в півсантиметра) і ставимо в гарячу духовку. Запікаємо 40 - 50 хвилин при температурі 180 градусів. Під час приготування картоплю потрібно два - три рази перевернути щоб утворилася рум'яна кірочка.
Категория: Рецепти |
| Теги: годину, картоплю
Як готуються закусочні млинці?
Салати з креветками
15 кращих рецептів плову
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: