Главная » Статьи » Рецепти |
Як запекти картоплю?
Дуже незвичайний спосіб запікання картоплі зустрівся мені на просторах інтернету. Перед приготуванням картоплю рекомендується на годину покласти в морозилку. Під час запікання така попередня підготовка дає зверху рум'яну хрустку скоринку, а всередині - м'яке, ніжне пюре. Що знадобиться для приготування Картоплю (скільки поміститься на деко) Сіль, чорний мелений перець Спеції і приправи за смаком Рослинна олія Ріпчасту цибулю (за бажанням, цей інгредієнт не обов'язковий) Приготування Картоплю чистимо, миємо, великий розрізаємо навпіл. Є два варіанти приготування. Картоплю кладуть у киплячу воду, вариться п'ять - сім хвилин. вода зливається, картоплі даємо охолонути і робимо надрізи. Посипаємо сіллю, перцем, спеціями. Викладаємо на деко, щільно затягуємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку на годину - півтора. За другим варіантом картоплю на деко укладається в сирому вигляді, теж робляться надрізи, посипається спеціями, сіллю, закривається плівкою і забирається в морозилку. Через годину - півтора дістаємо форму, наливаємо на нього масло (щоб був шар приблизно в півсантиметра) і ставимо в гарячу духовку. Запікаємо 40 - 50 хвилин при температурі 180 градусів. Під час приготування картоплю потрібно два - три рази перевернути щоб утворилася рум'яна кірочка. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |