Зараз в моді здоровий спосіб життя. Багато хто з нас починають займатися спортом, стежать за здоров'ям і намагаються правильно харчуватися, вибираючи корисні і натуральні продукти. У тому числі - пророщені зерна пшениці. Але для того, щоб отримати максимальну користь від проростків, їх потрібно правильно приготувати і вживати. Щоб пшеничні зерна віддали весь запас поживних речовин, їх потрібно правильно проростити. Для цього склянку зерна ретельно промийте і покладіть в глибоку скляний або емальований посуд. Налийте води стільки, щоб вона покривала шар зерен приблизно на третину від його товщини. Вода повинна бути кип'ячена, тепла. Прикрийте зерна перевернутим блюдцем або мокрою лляною тканиною і залиште при кімнатній температурі. Час від часу змочуйте верхній шар тканини поки зернятка не проклюнуться. На це піде дня два-три. Слідкуйте за тим, щоб паростки не витягнулися, оптимальна довжина проростків не більше 1,5 мм. Зберігати пророщену пшеницю потрібно в холодильнику.
З пророщених пшеничних зерен краще готувати салати або додавати їх в другі страви. Можна зробити паштет. Для цього 200 грам проростків ретельно подрібніть, додайте пучок дрібно нарізаної зелені петрушки і часточку часнику (пропустіть через прес). Додайте масло оливкове за смаком, посоліть і намазуйте на цільнозерновий хліб. Такі бутерброди можна їсти замість хліба з першими стравами.