Вустерширський соус - це традиційна англійська кисло-солодка приправа, дуже концентрована на смак. Соус любимо і популярний не тільки в англійській кухні, але і в багатьох інших, особливо в кухнях європейських країн, він підходить практично до будь-якої риби і багатьом стравам з м'яса. В англійській кухні вустерширський соус займає те ж місце, що і соєвий соус в китайській, тобто саме центральне. З ним можна спробувати практично будь-яке м'ясне блюдо: відбивні, ростбіф, ранкову яєчню з беконом і всі види бутербродів. І відварна, смажена риба з вустерширом теж буде гарна. Секрет криється в його універсальності рецепт, який складається майже з усіх звичних приправи для м'яса. У приготуванні соусу використовується цибуля, часник, гірчиця, сік лимона, перець, імбир, мускатний горіх, чорний і червоний перець, гвоздика і кориця, карі і соєвий соус. Вустерширський соус можна подавати в якості приправи до холодним або вже готових гарячих страв. Велика кількість прянощів робить його універсальною приправою для смаження і тушкування м'яса, яка додасть м'якість і соковитість м'яса. Саме тому англійська господиня, швидше, замаринує м'ясо відразу в вустерширском соусі, а не буде подавати його до столу окремо.