Главная » Статьи » Рецепти

Як використовувати в кулінарії кисле молоко?
Якщо з якихось причин у вас скисло молоко, не виливайте його! У хорошої господині будь-які продукти підуть у справу, навіть скисле молоко. З нього можна напекти млинців, пампушки і навіть спекти пиріг.
Млинці. Відокремте яєчні білки від жовтків і збийте їх в піну з половиною склянки цукру. Після чого додайте жовтки, розтерті з другою половиною кількості цукру, покладіть сіль. Перемішайте. Влийте склянку кислого молока і знову перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто на млинці так, щоб не було грудочок. Додайте соду для пишності млинців. Так як молоко вже кисле, гасити соду в оцті не треба. В останню чергу влийте рослинне масло.
Нагрійте сковороду, змастіть її поверхню олією, налийте трохи тіста і дайте йому розтектися по поверхні. Для цього нахиляйте сковороду в різні сторони. Після того як млинець підрум'яниться, переверніть його. Готові млинці подавайте зі сметаною або варенням.

Пончики. Розчиніть дріжджі в теплій воді і збийте яйця з молоком. З'єднайте обидві суміші, додайте сіль, цукор, влийте в борошно і замісіть тісто. Поставте його в тепле місце. Коли тісто підніметься, обімніть його і почекайте, поки воно знову підійде.

Нагрійте рослинну олію в глибокій ємності. Формуйте невеликі грудочки і опускайте в киплячу олію. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть їх маслом. Коли пончики підрум'яняться, вийміть їх шумівкою і покладіть на паперовий рушник для стікання зайвого жиру. Посипте цукровою пудрою або подавайте з варенням.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, молоко
Як приготувати справжній французький багет?
Фінський рибний суп (рецепт)
Як приготувати овочеву запіканку «Південна»?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: