Збалансований склад і висока харчова цінність зробили рижієва олія одним з популярних продуктів, особливо в вегетаріанському і дієтичному харчуванні. У нерафінованої олії злегка гострий, пікантний смак і збудливий апетит аромат - не дивно, що ці особливі властивості широко використовуються в кулінарії. Рижієва олія - це чудова заправка для салатів зі свіжих і варених овочів, вінегретів, його додають в плов, каші, гарніри, випічку і соуси, підливи. Рафіновану олію можна використовувати для смаження м'яса, птиці, риби, овочів (картоплі), це масло стійке до нагріванню, не димить і не втрачає своїх смакових і ароматичних властивостей. Але все ж найбільш корисно використовувати його в холодному вигляді, не піддаючи нагрівання - у будь-якому випадку при високій температурі масла втрачають багато корисні якості і властивості, руйнуються вітаміни та інші корисні речовини. Салатної заправки краще використовувати нерафіновану рижієва олія - в ньому більше вітамінів і антиоксидантів, воно більш ароматне і приємне на смак, а строк зберігання у нього в два рази більше, ніж у рафінованої та дезодорованої олії.