Незважаючи на, здавалося б, досить велику кількість необхідних для даного рецепту інгредієнтів і різноманітність смаків у запропонованому блюді, його приготування не повинно стати занадто складним процесом. Ну а вже готовий пиріг виходить настільки ситним і, головне, просто приголомшливо смачним, що навряд чи ви пошкодуєте про затраченими на готування часу і зусиль! Список складових необхідних для того, щоб спекти пиріг з куркою і грибами: для тіста - одне яйце, 250 г борошна, три столові ложки води, 120 г вершкового масла, сіль; для начинки - 200 грамів вареного курячого філе, одна невелика ріпчаста цибулина, 200 г свіжих печериць, рослинна олія для смаження, томати черрі, перець і сіль; для заливки - два яйця, 200 мл вершків (середньої жирності) і 150 грамів твердого сиру.
Вершкове масло треба нарубати ножем і змішати з борошном, після чого додати вказану кількість води, одне яйце і щіпку солі і замісити тісто, яке потім потрібно прибрати на 30 хвилин у холодильник. Печериці нарізати невеликими пластинками або скибочками, а потім обсмажити підготовлені гриби разом з подрібненою цибулею на невеликій кількості рослинного масла, не забувши при цьому посолити і поперчити начинку. Варене філе порізати на маленькі шматочки. Охолоджене тісто розкачати за розміром форми і викласти його туди, зробивши при цьому бортики достатньої висоти. На тісто викласти рівним шаром обсмажені гриби, а на них куряче м'ясо. Приготувати заливку, змішавши яйця, вершки і крупно натертий твердий сир, ну і вилити її в форму на пиріг. Зверху пиріг слід прикрасити половинками помідорів і відправити в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини.
|