Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти ледачі пиріжки?
Пиріжки потребують небагато часу на приготування, але рецепт можна сказати витратний, для тіста знадобиться сметана, яйця, цукор. Дуже незвичайний спосіб формування пиріжків - вони виходять у формі згорнутого в кільце рогалика. Необхідні продукти для тесту 200 грам сметани 150 грам вершкового масла або маргарину Два яйця Склянку цукру 600 - 700 грам борошна Половина пакетика дріжджів (пакетик вагою шість грам) Половина чайної ложки соди (погасити оцтом) Щіпка солі начинки - повидло, варення, сир, джем - на вибір. Приготування Дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води, чекаємо поки розчиняться. Збиваємо яйця з цукром (користуємося міксером), вливаємо розтоплене і охолоджене до кімнатної температури масло або маргарин. Додаємо дріжджі, збиваємо суміш. Додаємо сметану, збиваємо ще раз. Вливаємо гашену соду і починаємо поступово підсипати муку. Замішуємо м'яке тісто. Даємо йому відпочити хвилин двадцять і починаємо смажити пиріжки. Ділимо тісто на 12 - 15 частин. Катаємо кульки однакового розміру. Кожен кульку розкочуємо качалкою в коржик, викладаємо начинку і звертаємо рулетом. Відразу ж закручуємо його спіраллю і з'єднуємо кінці. У нас виходять булочки круглої форми. Викладаємо їх на застелений пергаментом деко і ставимо на расстойку в тепло на годину - півтора (години достатньо). Змащуємо яйцем, посипаємо цукром і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 - 30 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |