Кожна господиня хоч раз та стикалася з проблемою швидкого розморожування м'яса. Наприклад, коли несподівано нагрянули гості чи потрібно швидко приготувати вечерю. Є декілька способів швидкого і ефективного розморожування м'яса. Один з них - з допомогою мікрохвильової печі. Якщо у вас є мікрохвильовка, то проблема швидкого розморожування вирішується легко - в сучасних мікрохвильових печах передбачена функція розморожування м'яса. На разморозку знадобиться від 5 до 30 хвилин, але при неправильній розморожуванні може з'явитися неприємний запах, м'ясо втратить соковитість. Щоб цього не сталося, дотримуйтеся нескладних правил. - М'ясо обов'язково потрібно перевертати!
- Час на разморозку залежить від величини шматка, наприклад, кілограмовий шматок м'яса розморожуватися буде близько години.
- Враховуйте і температуру заморозки. Якщо в морозилці температура нижче -24 градуси, чи знадобиться додатковий час або потрібно збільшити потужність мікрохвильової печі.
- Більш сучасні моделі мікрохвильових печей є додаткова функція, яка автоматично контролює разморозку м'яса. Мікрохвильова піч сама визначить вага м'яса, підрахує час, необхідний на разморозку і вчасно подасть сигнал про те, що м'ясо потрібно перевернути. Коли такої функції немає, доведеться «вартувати» м'ясо, щоб вчасно його перевернути. Якщо ці правила не дотримуватися, всередині м'ясо залишиться замороженим, а зверху стане сухим.