Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати зелений суп з рисом?
Легкий, ароматний і нескладний у приготуванні супчик підійде і для посту, і буде дуже до речі в літню спеку. Блюдо ліванської кухні.
Що знадобиться для приготування
Літр курячого або овочевого бульйону
100 грам рису
Два стебла цибулі-порею (молодого)
Один невеликий кабачок або цукіні
З десяток черешків молодого селери з листочками
Кілька зубчиків часнику
Сік половинки лимона
Столова ложка сушеної м'яти (або трохи свіжої)
Сіль і цукор за смаком
Приготування

Спочатку варимо рис у великій кількості підсоленої води. Заливаємо окропом, доводимо до кипіння, солимо і варимо на середньому вогні хвилин п'ятнадцять. Відкидаємо на друшляк.

Черешки селери ріжемо шматочками по сантиметру товщиною. Нарізаємо кільцями всю білу частину цибулі-порею і сантиметра три - чотири зеленої. Перекладаємо нарізані овочі в каструлю, в якій будемо варити суп, і заливаємо холодним бульйоном. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо під кришкою близько півгодини. Кабачок або цукіні ріжемо уздовж на чотири частини і потім кожну частину ріжемо часточками. Дрібно ріжемо зелень селери і часник. Додаємо в каструлю рис, кабачок, часник і зелень, вливаємо лимонний сік, солимо за смаком і додаємо трохи цукру (теж за смаком). Накриваємо кришкою, через п'ять хвилин всипаємо м'яту і варимо ще п'ять хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо з грінками.
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, варимо
Пиріг з червоною смородиною і безе
Як зробити сирні роли з сухофруктами?
Як смачно посмажити мойву?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: