Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати зелений суп з рисом?
Легкий, ароматний і нескладний у приготуванні супчик підійде і для посту, і буде дуже до речі в літню спеку. Блюдо ліванської кухні. Що знадобиться для приготування Літр курячого або овочевого бульйону 100 грам рису Два стебла цибулі-порею (молодого) Один невеликий кабачок або цукіні З десяток черешків молодого селери з листочками Кілька зубчиків часнику Сік половинки лимона Столова ложка сушеної м'яти (або трохи свіжої) Сіль і цукор за смаком Приготування Спочатку варимо рис у великій кількості підсоленої води. Заливаємо окропом, доводимо до кипіння, солимо і варимо на середньому вогні хвилин п'ятнадцять. Відкидаємо на друшляк. Черешки селери ріжемо шматочками по сантиметру товщиною. Нарізаємо кільцями всю білу частину цибулі-порею і сантиметра три - чотири зеленої. Перекладаємо нарізані овочі в каструлю, в якій будемо варити суп, і заливаємо холодним бульйоном. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо під кришкою близько півгодини. Кабачок або цукіні ріжемо уздовж на чотири частини і потім кожну частину ріжемо часточками. Дрібно ріжемо зелень селери і часник. Додаємо в каструлю рис, кабачок, часник і зелень, вливаємо лимонний сік, солимо за смаком і додаємо трохи цукру (теж за смаком). Накриваємо кришкою, через п'ять хвилин всипаємо м'яту і варимо ще п'ять хвилин. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо з грінками. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |