Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати зелений салат з чорносливом?
Свіжий, соковитий і дуже корисний салат з селерою, горіхами і чорносливом. Заправка в нього лимонного соку і оливкового масла, тому він ідеально підійде для тих, хто напередодні новорічних свят мріє схуднути. Що знадобиться для приготування Чотири стебла селери 100 грам чорносливу 30 грам будь-яких горіхів (волоські, арахіс, фундук - що є) За пучка кінзи і петрушки Півтори столових ложки лимонного соку Одна - дві столові ложки оливкової олії Сіль, мелений чорний перець - за бажанням і за смаком Приготування Стебла селери добре промийте під проточною водою, обсушити. Грубі волокна зріжте, самі стебла наріжте тонкими скибочками. Якщо селера не встиг загрубеть, то чистити його не потрібно. Чорнослив можна розпарити в окропі або на водяній бані (якщо сухий). Для цього промийте його, покладіть в миску і залийте окропом на 5 хвилин. Потім воду злийте, чорнослив обсушіть. Вийміть кісточки, м'якоть наріжте соломкою. Горішки краще злегка підсушити - тоді смак у них буде більш виражений. Порубаєте їх не дуже дрібно. Зелень петрушки і кінзи подрібніть. Змішайте всі продукти. Лимонний сік і оливкову олію злегка збийте, полийте заправкою салат. Якщо потрібно - злегка підсоліть і поперчіть. Дайте салату настоятися з півгодини і подавайте злегка охолодженим. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |