Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати зелений салат з булгуром?
Салат підходить і для дієт, і для посту, правда, не завжди можна знайти булгур - певним чином приготовлену і подрібнену пшеницю. Вона буває різного розміру - від дуже дрібної великої, продається в турецьких, арабських магазинах. Для салату потрібно брати булгур № 1 або № 2.
Що знадобиться для приготування

300 грам зелені петрушки
Одна невелика цибулина
Один помідор
Часточка часнику
Один лимончик
Три столові ложки з гіркою дрібного булгуру
Рослинна олія
Червоний мелений перець, м'ята - за бажанням

Приготування

Зелень петрушки добре промийте під проточною водою, струсіть воду і дрібно порубаєте зелень. Помідор наріжте дрібними кубиками. Так само дрібно поріжте цибулю, подрібніть часник.
Всі складіть у глибоку посуд і зробіть заправку для салату. Вичавіть з лимона сік, додайте три столові ложки олії, сіль, перець, сушену м'яту, перемішайте і заправте салат.
Тепер потрібно дуже швидко промити булгур холодною водою, віджати від води і покласти в салат. Перемішати. Дати салату трохи постояти, щоб пшениця набухла і просочилася заправкою. Салат потрібно накрити кришкою, прибрати в холодильник на півгодини. Потім перемішати і відразу подавати до столу.
Категория: Рецепти |
| Теги: салат, булгур
Як смачно приготувати баклажани по-турецьки?
Айвар (рецепт)
Овочевий пиріг зі спаржею і сиром
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: