Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати зелений салат з булгуром?
Салат підходить і для дієт, і для посту, правда, не завжди можна знайти булгур - певним чином приготовлену і подрібнену пшеницю. Вона буває різного розміру - від дуже дрібної великої, продається в турецьких, арабських магазинах. Для салату потрібно брати булгур № 1 або № 2. Що знадобиться для приготування 300 грам зелені петрушки Одна невелика цибулина Один помідор Часточка часнику Один лимончик Три столові ложки з гіркою дрібного булгуру Рослинна олія Червоний мелений перець, м'ята - за бажанням Приготування Зелень петрушки добре промийте під проточною водою, струсіть воду і дрібно порубаєте зелень. Помідор наріжте дрібними кубиками. Так само дрібно поріжте цибулю, подрібніть часник. Всі складіть у глибоку посуд і зробіть заправку для салату. Вичавіть з лимона сік, додайте три столові ложки олії, сіль, перець, сушену м'яту, перемішайте і заправте салат. Тепер потрібно дуже швидко промити булгур холодною водою, віджати від води і покласти в салат. Перемішати. Дати салату трохи постояти, щоб пшениця набухла і просочилася заправкою. Салат потрібно накрити кришкою, прибрати в холодильник на півгодини. Потім перемішати і відразу подавати до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |