Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати запіканку з топінамбура?
Топінамбур або земляна груша - овоч дуже корисний. Але, на жаль, популярністю він не користується, і все із-за того, що рецептів приготування топінамбура і страв з нього не так вже й багато. Пропоную спробувати один із способів приготування топінамбура - зробити з нього запіканку. Що знадобиться для приготування 300 - 400 грам топінамбура Склянку молока Дві столові ложки вершкового масла Чверть чайної ложки порошку каррі Половина чайної ложки меленого червоного перцю Мелений мускатний горіх, чорний мелений перець і сіль - за смаком Приготування Топінамбур очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими скибочками як картопля. Товщина скибочок не більше 0,5 див. Заливаємо холодним молоком, ставимо на плиту і на невеликому вогні доводимо до кипіння. Приправляємо спеціями, перцем, обов'язково додаємо мускатний горіх - він додасть запіканці не тільки смак, але і аромат. Солимо за смаком. Відварюємо топінамбур майже до готовності. Він повинен стати м'яким, але не розвалюватися. Викладаємо його у змащену маслом форму, зверху розподіляємо шматочки вершкового масла. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо півгодини до рум'яної скоринки. При подачі посипаємо зеленню і рубаним зеленим луком. Дуже смачно зі сметаною, заправленої перцем і часником. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |