Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати закуску з баклажанів і сиру?
Мінімум інгредієнтів, клопоту і максимум задоволення при дегустації дуже смачної та ситної закуски. Одне погано - готувати цю страву можна тільки в сезон свіжих баклажанів, а то б неодмінно воно було записано в розділ чергових страв.
Що знадобиться для приготування
Два великих баклажана
150 грам твердого сиру (наприклад, «Російського» або «Голландського»)
Три зубчики часнику
Невеликий пучок петрушки
Пучок кінзи
Сіль
Рослинна олія для обсмажування баклажанів
Приготування

Баклажани миємо й ріжемо вздовж по довжині на смужки (язички) товщиною по півсантиметра. Посипаємо сіллю, даємо постояти, щоб стекла гіркота. Злегка віджимаємо, обсмажуємо на рослинній олії, краще і швидше вийде якщо це зробити в духовці. Наливаємо на деко масла (не дуже багато), трохи масла виливаємо на баклажани. Ставимо в гарячу духовку і запікаємо на середньому вогні хвилин двадцять.

Поки готуються баклажани, робимо начинку. Тремо на дрібній тертці сир, часник пропускаємо через прес, дрібно ріжемо зелень. Все змішуємо, сіль не потрібна.
В блюдо або в салатник укладаємо шар баклажанів, шар сирної начинки, знову баклажани. Можна повторити кілька шарів, але верхнім шаром повинні бути баклажани. Накриваємо плівкою, трохи придавлюємо, надаємо форму і зверху ставимо невеликий прес. Прибираємо в холодильник на годину. Дістаємо охолоджену закуску, ріжемо ромбиками, посипаємо гострим перцем і зеленню.
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, баклажани
Лазанья: 10 кращих рецептів
Що приготувати на вечерю швидко і смачно і недорого?
Як готується салат "Чебурашка"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: