Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати вишневий клафуті?
Що може бути смачніше вишневого клафуті? Звичайно, тільки клафуті з вишнею! Це традиційний французький десерт із солодкого яєчного тіста і фруктів, які можна вибирати по своєму смаку. І не тільки фрукти, останнім часом з'явилися рецепти клафуті з овочами. Але класичним рецептом був і залишається клафуті з вишнею. Що знадобиться для приготування 250 грам вишні Чотири столові ложки молока або вершків Дві столові ложки цукру Столова ложка крохмалю Їдальня ложка борошна з гіркою Два яйця Трохи вершкового масла Щіпка солі Приготування Вишню вимити, видалити хвостики і кісточки. Засипати ягоди крохмалем, змішаним зі столовою ложкою цукру. Перемішати щоб крохмаль покрив кожну вишеньку. В окремому посуді збити віночком яйця, влити молоко, сіль і цукор. Ще раз збити, додати борошно і збивати поки всі грудочки борошна не розійдуться. Форму для запікання (маленьку) змастити вершковим маслом, на дно покласти вишню. Залити зверху тістом, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів, випікати 20 - 25 хвилин. Клафуті смачний і в холодному, і в гарячому вигляді. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |