Такий смачний, популярний і улюблений багатьма овочевий салатик, як вінегрет готується дуже багатьма господинями і при цьому досить часто, ну а тим більше зараз, у самий розпал Великого посту. Але навряд чи багато пробували вінегрет приготований за такого незвичайного і оригінальним рецептом, який урізноманітнив звичне блюдо незвичними для нього інгредієнтами - апельсином і кінзою. Ну а для приготування цієї оригінальної версії вінегрету вам будуть необхідні такі складові: три не дуже великі буряка, два середніх солоних огірочка, одна морквина, 150 г черешкової селери, одна головка ріпчастої цибулі, дві великих картоплини, один болгарський перчик, один апельсин, жменя кінзи, одна їдальня ложка лимонного соку, дві-три столові ложки запашного рослинного масла, чорний мелений перець і сіль.
Ну а далі все просто і практично точно також, як і при готуванні звичайного вінегрету. Буряк, моркву і картоплю необхідно відварити прямо в шкірці, а після охолодити, почистити і нарізати невеликими кубиками. Також очистити і подрібнити ріпчасту цибулину, свіжий селера, болгарський перець і солоні огірки. Апельсин очистити, розділити на часточки і теж порізати на маленькі скибочки, ну а кінзу дрібно порубати. Всі підготовлені складові салату потрібно викласти в глибокий салатник, заправити сумішшю рослинного масла і лимонного соку, додати перець і сіль за смаком і ретельно все це перемішати. Подавати такий салат краще всього після того, як він трохи настоїться в холодильнику.
|