Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати торт "Вишня в шоколаді"?
Торт "Вишня в шоколаді" виходить дуже ошатним - як раз для святкового столу. Процес його приготування не дуже складний, але в результаті виходить просто чудовий десерт!
Інгредієнти для торта: для коржа - півтори столових ложки какао-порошку, приблизно 100 грамів борошна, пів чайної ложки розпушувача, 50 г цукру, 125 грамів кефіру, дві з половиною столові ложки рослинного масла, щіпка ваніліну; для вишневого шару - 300 грамів сиру, 150 мілілітрів молока, дві столові ложки цукру, упаковка вишневого желе, дві столові ложки желатину, 300 грамів вершків, 200 г вишень з вишневого компоту (або у власному соку); для шоколадного шару - чотири столові ложки цукру, дві столові ложки какао, 70 грамів чорного шоколаду, три столові ложки крохмалю, 400 мл молока, 250 грамів вершків, ванілін.
Спочатку готується вишневий шар - сир потрібно змішати з молоком і цукром і ретельно збити, щоб вийшла повністю однорідна ніжна маса без грудочок. Вишневе желе слід розвести приблизно в склянці води, додати туди ж желатин і варити суміш до розчинення желатину, після чого трохи остудити і ще теплим влити до сирної маси. Збити на цей раз все разом і підмісити потроху попередньо збиті окремо вершки. Масу викласти у форму діаметром 18 сантиметрів, яку потрібно застелити харчовою плівкою і поставити в холодильник до повного застигання маси.
Далі готується корж. Для цього потрібно борошно змішати з розпушувачем і цукром, додати рослинне масло і кефір і збити все міксером. У змащену форму діаметром 22 сантиметри перекласти тісто і випікати до готовності при 180 градусах. Готовий корж остудити.
Для шоколадного крему всі необхідні складові, крім вершків, змішати в підходящої каструльці і варити на невеликому вогні до тих пір, поки шоколад не розчиниться і крем не загусне. Потім додати до крему збиті вершки і перемішати.
Тепер необхідно зібрати торт. На корж прямо у форму потрібно акуратненько викласти вишнево-сирну масу, а потім заповнити простір з боків торта остившім шоколадним кремом, а також змастити верх торта. Готовий торт поставити в холодильник для застигання.
Категория: Рецепти |
| Теги: збити, Торт
Салати з креветками
Як варити холодець з яловичини?
Рецепт смачного салату зі свіжої капустою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: