Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати теплий салат з баклажанів, грибів і перцю?
Незважаючи на те, що вегетаріанський рецепт, салат виходить дуже ситним, корисним і смачним. Він може бути доповненням до гарніром з відвареної картоплі або самостійним блюдом, яке можна подавати теплим або холодним.
Що знадобиться для приготування

Два баклажана
Два солодких болгарських перцю
300 грам свіжих печериць
Дві - три зубчики часнику
Базилік, кріп і петрушка
Сіль і чорний мелений перець (перець за бажанням)
Рослинна або оливкова олія для смаження овочів

Приготування

Ріжемо баклажани кубиками (не дуже дрібно), зрізати шкірку не обов'язково. Посипаємо крупною сіллю, перемішуємо, кладемо в друшляк і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб стекла гіркота. Потім промиваємо під холодною водою і злегка віджимаємо.

Гриби ріжемо навпіл, великі-на чотири частини. Обсмажуємо в олії на середньому вогні хвилин 10-15. Ріжемо перець навпіл, дістаємо серединку з насінням, перець промиваємо і ріжемо великими шматками.

В сковорідці обсмажуємо часник, додаємо перець і теж злегка обсмажуємо, але не до м'якості. Обсмажуємо баклажани до готовності. Викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло.

Овочі і гриби перемішуємо, додаємо дрібно нарізану зелень, солимо за смаком. Якщо не вистачає гостроти - додайте щіпку меленого перчика. Подавайте салат теплим або холодним - смачно в будь-якому варіанті. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: Перець, обсмажуємо
Рулети з лаваша з яблуками
Суп в горщиках
Як приготувати пасту з соусом песто?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: