Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати теплий салат з баклажанів, грибів і перцю?
Незважаючи на те, що вегетаріанський рецепт, салат виходить дуже ситним, корисним і смачним. Він може бути доповненням до гарніром з відвареної картоплі або самостійним блюдом, яке можна подавати теплим або холодним. Що знадобиться для приготування Два баклажана Два солодких болгарських перцю 300 грам свіжих печериць Дві - три зубчики часнику Базилік, кріп і петрушка Сіль і чорний мелений перець (перець за бажанням) Рослинна або оливкова олія для смаження овочів Приготування Ріжемо баклажани кубиками (не дуже дрібно), зрізати шкірку не обов'язково. Посипаємо крупною сіллю, перемішуємо, кладемо в друшляк і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб стекла гіркота. Потім промиваємо під холодною водою і злегка віджимаємо. Гриби ріжемо навпіл, великі-на чотири частини. Обсмажуємо в олії на середньому вогні хвилин 10-15. Ріжемо перець навпіл, дістаємо серединку з насінням, перець промиваємо і ріжемо великими шматками. В сковорідці обсмажуємо часник, додаємо перець і теж злегка обсмажуємо, але не до м'якості. Обсмажуємо баклажани до готовності. Викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло. Овочі і гриби перемішуємо, додаємо дрібно нарізану зелень, солимо за смаком. Якщо не вистачає гостроти - додайте щіпку меленого перчика. Подавайте салат теплим або холодним - смачно в будь-якому варіанті. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |