Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати солодкий молочний пиріг?
Традиційний солодкий десерт грецької кухні. Рецепт не для ледачих, він вимагає часу на приготування, але чудовий результат, безумовно, коштує витрачених зусиль.
Що знадобиться для приготування тіста

Півсклянки води
50 грам горілки
Борошно, щоб вийшло м'яке тісто
Трохи вершкового масла для змащування коржів

Для крему

Літр молока
Склянка манної крупи
100 грам вершкового масла
Цедра одного лимона
Склянку цукру
Пакетик ванільного цукру
Три яйця

Для сиропу

Дві склянки цукру
Склянку води
Дві столові ложки меду
Сік і цедра одного лимона

Приготування

Змішуємо воду та горілку, підсипаємо борошно, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на десять частин. з кожної розкачуємо дуже тоненький корж розміром трохи більше форми, в якій буде готуватися десерт. Коржі повинні бути майже прозорі. Посипаємо кожен борошном і відкладаємо щоб вони підсихали.
Крем. Молоко змішати з цедрою, цукром, олією, ванільним цукром, доводимо до кипіння. додаємо тонкою цівкою манку і варимо дуже густу манну кашу. Даємо їй охолонути, додаємо яйця.
Беремо підсохлі коржі, складаємо по п'ять штук. Кожен корж змащуємо розтопленим вершковим маслом і тільки тоді укладаємо на нього наступний. Одну стопку з п'яти коржів кладемо на стіл, легко проходимся по ній качалкою і викладаємо тісто на дно змащеної маслом форми. Зверху кладемо крем з манки. Потім наступні п'ять коржів (з ними треба робити все також).
Пиріг змащуємо маслом, ставимо в гарячу духовку, випікаємо на середньому вогні хвилин сорок. Як підрум'яниться - дістаємо.
Для сиропу змішуємо воду з цукром, медом, лимонною цедрою і лимонним соком, варимо до загустіння. Поливаємо киплячим сиропом гарячий пиріг і даємо просочитися.
Категория: Рецепти |
| Теги: цукром, маслом
Як приготувати закуску «Наполеон»?
Як за 15 хвилин приготувати шоколадно-банановий рулет?
Як готується м'ятне морозиво з шоколадом?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: