Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати сирний французький хліб?
Хліб готується дуже швидко. Опарі підходити не потрібно, тісто відразу ж розкачується в коржі, які підходять всього за півгодини. Ще трохи почекати поки спечеться хлібець - і смачна, свіжа випічка у вас на столі.
Що знадобиться для приготування

25 грам свіжих дріжджів
Приблизно 400 грам борошна
100 - 150 грам сиру
250 мл. води
По чайній ложці цукру і солі
Столова ложка рослинного масла

Приготування

Дріжджі розчинити в теплій воді, додати сіль і цукор, розмішати до повного розчинення. Накрити і залишити хвилин на десять, щоб дріжджі активувалися. Потім додати тертий сир, просіяне борошно. Вимісити тісто, в кінці замісу влити ложку рослинної олії. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним і не липнути до рук.

Розкачати його в довгасту корж, ножем поперек зробити глибокі надрізи (але не прорізати наскрізь), викласти на змащене маслом деко. Накрити, залишити в теплому місці для підйому на півгодини.
Випікати хліб у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно півгодини до появи рум'яної скоринки.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, півгодини
Корисний дієтичний сніданок
Рецепт солодкого соусу до млинців
Як запікати курячі ніжки з фруктами?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: