Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати швейцарський яблучний пиріг?
В багатошаровій класичне поєднання - мед, горіхи, яблука. Яблук дуже багато - вони додаються в начинку і ще викладаються поверх неї четвертинками.
Що знадобиться для тіста
100 грам маргарину
200 грам борошна
Одне яйце
50 грам цукру
Щіпка солі

Для начинки

800 грам яблук
Два яйця
Дві столові ложки меду
30 грам цукру
120 грам подрібнених ядер волоського горіха
Трохи лимонного соку
Один жовток і трохи молока для змащування яблук
Приготування

Змішати борошно, цукор і сіль. Додати нарізаний шматочками маргарин, яйце, все змішати міксером, а потім трохи помісити руками, тісто має бути гладким і однорідним. Загорнути його в плівку і прибрати на годину в холодильник.
Охолоджене тісто викласти у форму, розрівняти по денця, зробити бортики. Наколоти виделкою тісто в декількох місцях.

Яблука очистити від шкірки. 300 грам яблук натерти на крупній тертці і скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли. Решта нарізати четвертинками, видалити серединку і теж збризнути лимоном. Яйця збити з цукром, додати мед і горіхи, терті яблука, добре вимішати. Викласти начинку на основу з тіста, четвертинки яблук викласти зверху на начинку по колу. Збити жовток з молоком, змастити яблука і поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати сорок хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, Яблука
Яловичина тушкована по-провансальски
М'ятний лимонад
Пісний медовик
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: