Такий чудовий десерт здатний особливо сподобатися всім любителям шоколаду, так як саме цього інгредієнта у цьому незвичайному "террине" предостатньо, але при цьому ласощі не виходить нудотним і має дуже приємний смак, а також дуже ніжну і м'яку консистенцію. Алкоголь надає солодощі особливий аромат і приємний післясмак, хоча у випадку, якщо десерт готується для дітей, то цей інгредієнт можна і не добавлять.Ну а готується шоколадний "террін" дуже просто і, головне, досить швидко!
Перелік необхідних для приготування шоколадного "терина" інгредієнти: 200 грамів (дві плитки) гіркого шоколаду, 100 г згущеного молока (це приблизно чверть стандартної банки), 20 грамів вершкового масла, 50 мілілітрів лікер "Бейліз" або ж коньяку, 50 грамів горіхів (краще несолоні фісташки, але можна використовувати і фундук), 100 грамів маршмеллоу, 75 грамів печива (бісквітного, ну або ж пісочного), а крім цього-приблизно 50 грамів білого шоколаду для прикраси десерту.
У відповідну посудину скласти поламаний на шматочки шоколад, туди ж слід додати, згущене молоко, масло і влити лікер або коньяк і все це розтоплювати на водяній бані, безперервно помішуючи, поки маса не розтопиться і не досягне однорідності. Далі додати до отриманої ще гарячої маси нарізане невеликими шматочками маршмеллоу, цілі горіхи і подрібнене (але не занадто дрібно) печиво і ретельно, але обережно все це перемішати. Суміш перекласти в довгасту форму, застелену пергаментним папером, а потім відправити на холод до повного застигання, а після вийняти десерт з форми і прикрасити розтопленим білим шоколадом.
|