Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі?
Томатний соус - універсальний продукт. З ним будуть смачними будь котлетки і тефтелі - зі свинини або яловичини, рибні, з м'яса птиці. Густоту і смак соусу можна підібрати під будь-який гарнір.
Що знадобиться для приготування

500 грам рибного філе
150 грам хлібних крихт батона або білого
Одне яйце
Спеції для риби
По невеликому пучку кропу і петрушки
Пучок зеленого цибулі

Для соусу

Банка томатів у власному соку (450 гр.) або чотири великих помідора
Одна цибулина
Червоний мелений перець і сіль за смаком
Чайна ложка цукру (якщо потрібно)
Рослинна олія

Приготування

Рибне філе наріжте шматочками, подрібніть в блендері або пропустіть через м'ясорубку. Покладіть спеції, дрібно нарізану зелень, яйце, хлібні крихти або розмочений в молоці білий хліб, посоліть і все добре вимісіть до однорідної маси. Мокрими руками сформуйте невеликі тефтелі, покладіть на деко і поставте в холодильник.
Соус. Обсмажте в олії дрібно нарізану цибулю. Додайте помідори (їх потрібно обшпарити окропом, зняти шкірку і нарізати невеликими шматочками), тушкуйте під кришкою хвилин десять. Потім посоліть і поперчіть, якщо потрібно - покладіть цукор. Долийте 400 мл окропу, дайте соусу закипіти. Покладіть в нього тефтелі, знову доведіть до кипіння і на слабкому вогні тушкуйте 20 - 25 хвилин. Час від часу тюфтельки потрібно перевертати.
На гарнір добре підійде картопляне пюре або розсипчастий рис. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: тефтелі, покладіть
Курка в гірчичному маринаді (рецепт)
Яблучний мус з корицею
Як зварити незвичайне варення з агрусу?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: