Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пряний гарбузовий кекс?
Кекс припаде до смаку любителям пряної випічки. Якщо когось насторожує присутність у ньому гарбуза - вона зовсім не відчувається, у гарбуза немає явно вираженого смаку і вона добре поєднується у випічці з багатьма інгредієнтами. Що знадобиться для приготування Трохи більше двох склянок цукру 3,5 склянки борошна 500 грам гарбуза Чотири яйця Чайна ложка меленого імбиру Половина чайної ложки меленого запашного перцю Половина чайної ложки меленого мускатного горіха Половина чайної ложки меленої гвоздики Чайна ложка кориці Три чайних ложки розпушувача Стакан рослинного масла Родзинки, горіхи - за бажанням Приготування Гарбуз наріжте кубиками (попередньо очистивши від шкірки і волокнистої серединки з насінням), запікайте в духовці до м'якості. Зробіть пюре з гарбуза. Просійте борошно в миску. Туди ж додайте всі прянощі і спеції, розпушувач. В окремій мисочці збийте яйця з цукром в пишну піну. Влийте рослинне масло, перемішайте, додайте гарбузове пюре. Поступово всипайте борошняну суміш, розмішуйте тісто ложкою. Тісто має бути однорідним, по консистенції трохи густіше ніж сметана. У вже вимішане тісто за бажанням можна додати родзинки (його розпарити) або горіхи. Форму для кексу змастіть маслом. Вилийте тісто, заповнюйте форму на дві третини - в духовці кекс сильно підніметься. Випікайте приблизно півтори години в духовці при температурі 180 градусів. Можна зробити маленькі кекси - при такій же температурі вони будуть готові через півгодини. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |