Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати польський яблучний пиріг?
Начинка в цьому пирозі з яблук і ванільного пудингу. Щоб заощадити час, пудинг можна купити сухий, в пакетику, готується він дуже швидко. Яблука для пирога краще вибирати кисло-солодкого смаку. Що знадобиться для приготування 300 грам борошна (можливо, піде трохи більше) 150 грам вершкового масла або маргарину 150 грам цукрової пудри Одне яйце + один жовток 400 мл. Молока Пакетик ванільного пудингу Столова ложка сметани Три столові ложки цукру Чайна ложка розпушувача 800 грам яблук Крихти білого хліба і мигдальні пелюстки для прикраси (не обов'язково) Приготування Масло або маргарин кімнатної температури збити міксером на високій швидкості. Змішати з цукровою пудрою і ще раз збити. Потім змішати зі сметаною і яйцем, жовтком. Просіяти борошно, змішати її з розпушувачем. Додати в масляну суміш і замісити м'яке, ніжне тісто. Воно ні в якому разі не повинно бути щільним або прилипати до рук! Розділити тісто на дві частини так, щоб одна була в два рази більше іншої. Більшу частину прибрати в холодильник, меншу - в морозилку на дві години. Яблука нарізати тонкими скибочками. Зробити пудинг - довести до кипіння 200 мл молока. Решту молока змішати в склянці з пудингом і цукром. Вилити цю суміш у кипляче молоко. Дати закипіти і варити до загустіння. Коли почне «пихкати» - зняти з вогню. Збираємо пиріг. Більшу частину тіста викладаємо у змащену маслом форму і розрівнюємо по доныщку і бортикам. Кришимо на дно білий хліб. Змішуємо яблука з більшою частиною пудингу і викладаємо у форму. Зверху кладемо частина пудингу, натираємо на нього тісто з морозилки. Випікають пиріг приблизно 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Розрізати його потрібно тільки коли пиріг повністю охолоне. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |