Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пісочне печиво з горіхами і повидлом?
Смачне, ароматне, розсипчасте печиво можна приготувати з будь-яким джемом, навіть не дуже густим. Вже готове печиво ставите в духовку на кілька хвилин, джем «схопиться» і не буде витікати.
Що знадобиться для приготування

250 грам вершкового масла
Два яйця
Половина склянки цукру
Дві столові ложки меду
Дві склянки борошна
Півтори склянки волоських горіхів
Будь повидло або джем

Приготування

Жовтки відділяємо від білків. Вони підуть в тісто, а білки потрібно збити виделкою - в них ми будемо вмочати печиво щоб краще прилипли горішки.
Горішки підсушуємо в духовці і подрібнюємо у блендері або в ступці.
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром, збиваємо в пишну масу. Додаємо жовтки, ще раз збиваємо і додаємо просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто, воно повинно вийти м'яким, пластичним. Ділимо його на маленькі шматочки, з кожного катаємо кулька.
Вмочити кулька у збиті білки, обваляти в горіхах. Великим пальцем зробити в кульці поглиблення (видавити серединку) і покласти печиво на застелений пергаментом деко.
Поставити в духовку розігріту до 170 градусів. через п'ять хвилин дістати, ще раз пальцем вдавити серединку і випікати 15 - 20 хвилин. Коли печиво стане золотистим - дістати, дати трохи охолонути, в серединку покласти повидло. Поставити на п'ять хвилин у духовку щоб повидло «схопилося» і стало щільніше.
Категория: Рецепти |
| Теги: духовку, Печиво
Фінський рибний суп (рецепт)
Пряні млинці з соусом з лисичок
Пиріг з горбушею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: