Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати пиріг з яблуками на сирному тісті?
Для яблучних пирогів підійдуть будь-які, навіть самі непоказні яблучка. Якщо кислуваті - додамо цукор, якщо червиві - почистимо, пиріг згодиться все. Що знадобиться для приготування тіста 300 грам борошна 200 грам сиру 100 - 150 грам цукру Два яйця 200 грамів маргарину або вершкового масла Дві столові ложки крохмалю Півтори чайних ложки розпушувача Для начинки - яблука, дві - три столові ложки цукру, щіпка кориці Приготування М'яке масло розтираємо з борошном. Додаємо сир і яйця (всі продукти мають бути кімнатної температури), цукор і крохмаль з розпушувачем. Кількість цукру залежить від кислоти сиру і від ваших смакових уподобань. Тісто ставимо на півгодини в холодильник. Яблука ріжемо скибочками. Охолоджене тісто ділимо на дві частини. Одну кладемо в змащену маслом форму і розподіляємо по денця. Викладаємо шар яблук, посипаємо їх цукром і корицею. Накриваємо другою частиною тіста (тісто вийде дуже м'яким) і ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг приблизно півгодини, до підрум'янення верху. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити з пирога сухий, без прилиплого тесту або крихт. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |