Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати пиріг з яблуками на сирному тісті?
Для яблучних пирогів підійдуть будь-які, навіть самі непоказні яблучка. Якщо кислуваті - додамо цукор, якщо червиві - почистимо, пиріг згодиться все.
Що знадобиться для приготування тіста
300 грам борошна
200 грам сиру
100 - 150 грам цукру
Два яйця
200 грамів маргарину або вершкового масла
Дві столові ложки крохмалю
Півтори чайних ложки розпушувача
Для начинки - яблука, дві - три столові ложки цукру, щіпка кориці

Приготування

М'яке масло розтираємо з борошном. Додаємо сир і яйця (всі продукти мають бути кімнатної температури), цукор і крохмаль з розпушувачем. Кількість цукру залежить від кислоти сиру і від ваших смакових уподобань.

Тісто ставимо на півгодини в холодильник. Яблука ріжемо скибочками.
Охолоджене тісто ділимо на дві частини. Одну кладемо в змащену маслом форму і розподіляємо по денця. Викладаємо шар яблук, посипаємо їх цукром і корицею.

Накриваємо другою частиною тіста (тісто вийде дуже м'яким) і ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг приблизно півгодини, до підрум'янення верху. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити з пирога сухий, без прилиплого тесту або крихт.
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, цукру
Як приготувати картопляну запіканку?
Як приготувати сирну запіканку без борошна?
Телятина, фарширований картоплею і цибулею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: