Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати паштет з печеного часнику і нуту?
Паштет з нуту можна приправити будь-якими спеціями за смаком - меленою паприкою, базиліком, кінзою, петрушкою, чебрецем. Найкраще подавати з зерновими хлібцями або лавашем. Що знадобиться для приготування 300 грам сухого нуту Дві головки часнику Три столові ложки насіння кунжуту Чайна ложка кунжутного масла Три - чотири столові ложки оливкової олії Сік одного невеликого лимона Сіль і чорний мелений перець за смаком Щіпка меленої паприки Базилік за смаком Приготування Нут залийте холодною водою і залиште на ніч. Вранці воду злийте, залийте новою водою так, щоб вона закрила горох на п'ять сантиметрів. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні приблизно дві години. Якщо горох погано розварюється, можна додати дрібку соди. Готовий нут відкиньте на друшляк. Поки вариться нут, у головок часнику зріжте верхівки (зовсім трохи), збризніть олією часник і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. запікайте 15-20 хвилин. Перекладіть в одну посуд нут, часник і кунжутне насіння і подрібніть до однорідного стану. Влийте трохи води, щоб консистенція паштету була не дуже щільною. Додайте масло, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Ще раз подрібніть блендером і перекладіть паштет в посуд з кришкою, що щільно закривається. Подавайте паштет посипати меленою паприкою і свіжою зеленню. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |