Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати паштет з печеного часнику і нуту?
Паштет з нуту можна приправити будь-якими спеціями за смаком - меленою паприкою, базиліком, кінзою, петрушкою, чебрецем. Найкраще подавати з зерновими хлібцями або лавашем.
Що знадобиться для приготування
300 грам сухого нуту
Дві головки часнику
Три столові ложки насіння кунжуту
Чайна ложка кунжутного масла
Три - чотири столові ложки оливкової олії
Сік одного невеликого лимона
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Щіпка меленої паприки
Базилік за смаком
Приготування

Нут залийте холодною водою і залиште на ніч. Вранці воду злийте, залийте новою водою так, щоб вона закрила горох на п'ять сантиметрів. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні приблизно дві години. Якщо горох погано розварюється, можна додати дрібку соди. Готовий нут відкиньте на друшляк.
Поки вариться нут, у головок часнику зріжте верхівки (зовсім трохи), збризніть олією часник і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. запікайте 15-20 хвилин.

Перекладіть в одну посуд нут, часник і кунжутне насіння і подрібніть до однорідного стану. Влийте трохи води, щоб консистенція паштету була не дуже щільною. Додайте масло, лимонний сік, сіль і перець за смаком. Ще раз подрібніть блендером і перекладіть паштет в посуд з кришкою, що щільно закривається.
Подавайте паштет посипати меленою паприкою і свіжою зеленню.
Категория: Рецепти |
| Теги: нут, Паштет
Груші, варені з лимоном
Як готується салат Уолдорф?
Як приготувати свинину, тушковану з грибами і капустою?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: