У такому незвичайному виконанні можна запропонувати гостям овочевий салат. Основна незручність салатів зі свіжих овочів - сік, який швидко перетворює салат в подобу супу і втрачається зовнішній вигляд, та й смак вже не той. А тут - все ті ж овочі, та ще в апетитному поєднанні з ковбасками і маслинами. Поєднання продуктів не критично. Можна підібрати їх по своєму смаку або зробити різні варіанти. Наприклад, якщо до овочів додати шматочки бринзи, то вийде грецький салат на шпажках. Підійдуть шматки обсмаженого сосисок або шматочки м'яса, вареної птиці. Всі овочі ріжуться великими шматочками, маленькі помідори залишаються цілими або розрізають на половинки. Цибулю - кружальцями, на колечка його розбирати не потрібно. На шпажку нанизуються продукти в довільному поєднанні чи можна використовувати поєднання кольорів або продуктів - наприклад, бринза і помидорка або цибулю і м'ясо. Заправка готується з оливкової олії, часнику і оцту. Часник видавлюється через прес, все перемішується, додається сіль і перець за смаком. Цією заправкою сбрызгиваются шашлички, викладаються на красиву тарілку або на листя зеленого салату і подаються до столу.