Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати осетинський пиріг з картоплею?
Начинка в цьому варіанті приготування осетинських пирогів робиться з вареної картоплі, сиру, бринзи та зелені. Дуже смачне поєднання, пироги ситні, але не важкі для шлунку - як раз те, що потрібно. Що знадобиться для тіста 250 мл кефіру 100 мл. води 500 грам борошна Півтори чайних ложки сухих дріжджів Півтори столових ложки рослинного масла Половина чайної ложки солі Для начинки 200 грам бринзи 500 грам сиру Шість середніх картоплин Зелень кропу Сіль і чорний мелений перець за смаком Приготування Борошно просіяти в глибоку миску, зробити в центрі поглиблення, всипати в нього цукор і дріжджі і влити кефір. Забираючи трохи борошна змішати кефір з дріжджами і цукром (в центрі повинно вийти густе тісто, а по краях - суха борошно). Накрити посуд і поставити в тепле місце поки опара не підніметься. Потім додати рослинне масло і перемішати опару. Поступово підливаючи теплу воду, вимісити тісто ложкою, поступово забираючи всю муку. Викласти тісто на стіл і руками вимісити до однорідного, гладкого стану. Якщо буде прилипати до рук, додати трохи олії. Поки стоїть опара, відварити картоплю, розім'яти його в пюре, змішати з сиром і бринзою. Додати зелень, посолити і поперчити за смаком. Тісто розділити на три частини, скачати колобки і залишити на півгодини. Потім кожну розкачати в товстий корж, на середину покласти начинку (одну третину), зібрати над начинкою краї тіста і зліпити в центрі. Перекласти корж на сковорідку або в круглу форму, долоні змазати маслом і розім'яти коржик від центру до країв, намагаючись робити це рівномірно. У центрі зробити невеликий отвір для виходу пари і поставити в духовку. Випікати 20 - 25 хвилин на середньому вогні. Готовий пиріг змастити вершковим маслом і накрити рушником. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |