Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати осетинський пиріг з картоплею?
Пиріг можна робити тільки з картоплею, але краще додати в начинку трохи розсільного сиру або бринзи, тоді вийде соковитіше і ароматні. Тісто для пирогів роблять дріжджове, на молоці або на воді. Що знадобиться для приготування Кілограм борошна Кілограм картоплі 700 мл. молока 150 грам розсільного сиру або бринзи 100 грам сметани Три столових ложки рослинного масла Дві столові ложки сухих дріжджів (без гірки) Сіль за смаком Чайна ложка цукру Приготування Всипте в просіяне борошно дріжджі, сіль і цукор. Влити тепле молоко, замісити некруте тісто. Поставити в тепло на годину для підйому. Потім обім'яти і добре вимісити. Поставити в тепло ще на сорок хвилин. Тим часом відварити картоплю, розім'яти в пюре. додати тертий сир, сметану, масло, якщо потрібно, підсолити. Добре вимішати начинку. Тісто розділити на рівні шматки завбільшки з кулак. З кожного шматка сформувати коржик. На середину викласти начинку, тісто зібрати над начинкою і защипати мішечок. Акуратно розім'яти пиріг в коржик, поплескуючи по ньому долонькою. Спочатку з одного боку, потім обережно перевернути і так само працювати з другою стороною. У центрі зробити невеличку дірочку щоб виходив пар. Перекласти пиріг на деко, змастити маслом або сметаною, яйцем і випікати при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |