Така дивно ніжна і легка по своїй консистенції запіканка навряд чи залишить байдужими кого-небудь з ваших домочадців, будь то маленькі діти або дорослі - страва виходить просто на диво смачним, незважаючи на те, що готується воно з найпростіших, дуже доступний і до того ж корисних, дивно інгредієнтів. До речі, готувати морквяно-сирну запіканку можна як в якості закуски, так і у вигляді смачного десерту - достатньо лише збільшити кількість доданого в блюдо цукру. Отже, для того, щоб приготувати таку запіканку вам буде необхідно наступне: один кілограм моркви, половина кілограма сиру (жирністю близько 5-9 відсотків), п'ять курячих яєць, 50 г пшеничного борошна, 125 г вершкового масла, щіпка солі, а крім цього 150 грамів сметани і свіжа зелень кропу і петрушки.
Моркву треба крупно натерти і виклавши в каструльку з товстим дном, варити на маленькому вогні, а коли вода закипить, додати до морквині вершкове масло, посолити і додати цукор, після чого продовжувати варити ще приблизно півгодини, злити зайву рідину і залишити охолоджуватися. Яєчні жовтки від п'яти яєць слід трохи збити і змішати з попередньо протертим крізь сито сиром, а після змішати з підготовленою морквою, всипати потрібну кількість борошна і розмішати. Окремо збити яєчні білки з дрібкою солі до утворення пишної піни і акуратно вмішати їх в основну сирно-морквяну масу. Потім викласти отриману суміш у застелену пергаментом форму рівномірним шаром і випікати вже гарячій духовій печі близько 40 хвилин. Готову запіканку подавати з соусом із сметани і дрібно нарубаної зелені (або просто зі сметаною при солодкому варіанті страви).