Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати медовий кекс?
Тісто виходить досить жирним, важкуватим, тому готовність кексу потрібно обов'язково перевіряти дерев'яною шпажкою. Показником добре пропеченою випічки буде дерев'яна шпажка, якій протикається кекс. Якщо вона виходить сухою, без прилиплих крихт - кекс можна діставати, він готовий.
Що знадобиться для приготування

Півтори склянки борошна (може трохи менше)
Неповний склянку цукру
100 грам вершкового масла або маргарину
Два яйця
200 грам сметани
Столова ложка меду
Половина чайної ложки соди
Щіпка солі

Приготування

Яйця і цукор збийте міксером в однорідну пишну масу. Потроху додавайте масло, не припиняючи збивати. Потім в кілька прийомів додайте сметану, добре збийте тісто. Покладіть мед і соду, сіль. Тісто має бути середньої густоти, однорідне по консистенції.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть тісто і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте хвилин 25 - 30, потім вогонь зробити менше і продовжуйте випікати кекс до готовності. Обов'язково перевірте готовність старим випробуваним способом - за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.
Готового кексу дайте трохи охолонути у формі, потім акуратно дістаньте і залиште остигати на решітці.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, кекс
Запечений батон з сиром і часником
Пиріг з лимоном
Салат "Біла береза" рецепт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: